Kakling av badrum – gör det själv

När det gäller att kakla om i ett badrum eller plattsättning så finns det en hel del val för dig att göra. En av de allra första sakerna som du behöver fatta ett beslut om är om du ska göra det på egen hand eller om du bör anlita någon för att få professionell hjälp.

Fördelar med att göra det själv

Trots att det ibland kan verka riktigt svårt att sköta plattsättning och kakling på egen hand så finns det en hel del fördelar med detta. Den allra största fördelen med att göra det på egen hand är att du slipper de kostnader som tillkommer när man väljer att få det gjort professionellt. Du får även en hel del frihet när du bestämmer dig för att sköta allt på egen hand när det gäller utseende.

Nackdelar med att göra det själv

Om du inte har någon tidigare erfarenhet av kakling, plattsättning eller annat bygge eller inte har de rätta verktygen för jobbet så kan det vara svårt att komma igång på egen hand. Som tur är så finns det gott om tips och råd för dig att hämta online när det gäller allt möjligt, även kakling och plattsättning. De allra flesta har även en granne eller vän som har de verktyg som krävs och som är villiga att låna ut dessa under en period.

Viktigt att tänka på

Om du bestämmer dig för att göra allt på egen hand så finns det ett par saker som är värda att tänka på. Till att börja med så är det bra att vara redo för allt som komma skall. Du kan se till så att allt går till på ett enkelt och smidigt vis genom att samla på dig all nödvändig information i förhand, se till att du har rätt verktyg och ha alla mått redo i förväg. På så vis så bör det flyta på bra när du väl sätter igång.