Murblock

6 steg med block till murar

En mur fungerar inte bara som ett staket för att markera en gräns. En mur kan ge nivåskillnader, markera olika avdelningar, stötta en kant och med planteringar ger den din utomhusmiljö ett härligt liv. Block finns i olika utförande, storlekar och färger. Det finns också block med specialfunktioner för svängda murar och hörn.

  1. Gå ut i din trädgård, känn efter och fundera. Ta sedan fram papper och penna. Vad är dina drömmar för din trädgård? Skriv ner och gör enkla skisser.
  2. Om din trädgård sluttar kan du plana ut trädgården med en stödmur. På detta sätt kan du skapa nivåskillnader som ger spännande dimensioner. En stödmur ger din trädgård en snygg gräns och med planering kan den också ge dig extra utrymme. Block kan ge din trädgård olika nivåer och med block kan du bygga trappor som binder samman nivåerna.
  3. Fundera nu på uteplatserna i din trädgård. Stenbeläggningar ger en fin stomme och med gångar kan stenbeläggningar löpa genom din trädgård och hålla samman olika delar. Stötta gångarna med kanter av block för snygg finish.
  4. Dela in din trädgård i olika rum. Det ger en spännande plats att vara i. Murar med block är ett enkelt sätt att skapa olika rum. Blocken finns i en mängd olika färger och former, bara fantasin sätter gränser. Med hjälp av växter och planeringar får du en trädgård med liv, färg och form.
  5. Just det, växter! Fundera på färger, välj båda låga och höga växter, plantera några som blommar tidigt och några som blommar sent för en så lång säsong som möjligt och komplettera gärna med växter som är gröna året runt.
  6. Nu är det dags! Planen är klar och det är hög tid att börja arbeta. Ta gärna hjälp till stora projekt.